Web Sitesi Hızının SEO Üzerindeki Etkisi

Web Sitesi Hızının SEO Üzerindeki Etkisi

Site Hızı, bir sitenin yüklenmesi için geçen sürenin hesaplanmasıdır. Site hızı ile sayfa hızı arasındaki fark, sayfa hızının belirli bir sayfanın yükleme süresidir ve site hızının tüm web sitesinin yükleme süresidir – ancak çoğu durumda, birçok kullanıcı gerçekten yalnızca karşı karşıya kaldıklarında web sitesi hızından şikayet edebilir belirli bir sayfadaki sorunlar.

Site Hızı SEO’yu Nasıl Etkiler?

Google ilk olarak 2010’da site hızının arama sıralamasında önemli bir faktör olacağını açıkladı. Bu duyuru resmi olarak web sitesi hızının Google arama sonuçlarında bir sıralama faktörü olarak kullanıldı. Bu duyuru, bir kullanıcının bakış açısından ve düşük hızın bir kullanıcının deneyimini ne kadar olumsuz etkileyebileceğini düşünüyor. Google ayrıca, daha yavaş yükleme süresine sahip bir web sitesinde kalmak istemediğini bildirdi. Araştırmalarına göre, özellikle sayfa hızı açısından ilk bayt süresini hesaba katarlar. Öte yandan, düşük hız, arama motorlarının indekslemeyi etkileyen daha az sayfa taramasına yol açacaktır.

Google, arama algoritması ayrıntılı bilgi vermedi does tren give you energy beri etkilediğini tam hız tespit güç olabileceğini SEO . Bununla birlikte, kullanıcı deneyimi ve web sitesinin kullanılabilirliği, özellikle cep telefonlarında çok önemlidir.

Bu bizi elimizdeki soruya getiriyor. Site hızını nasıl arttırırız?

Değerlendirme

İlk adım, geliştirmeye başlamadan önce sitenizin hızını kontrol etmektir. Google’ın Google PageSpeed ​​Insights adlı bir aracı vardır . Sitenizin hızı açısından size bir geçiş sağlamak oldukça doğru ve kesindir. Bu araç ayrıca, sitenizin hızı yakalamaya ihtiyacı varsa, hızı artırmaya yönelik talimatlar da önerir.

PageSpeed ​​Insights, CRUX (Chrome Kullanıcı Deneyimi Raporu) verilerini ve DCL (DOMContentLoaded) ve FCP (First Contentful Paint) olmak üzere iki hız kriterinin raporlarını entegre ederek Hız Puanını elde eder.

GZIP Sıkıştırmasını Etkinleştirme

Hızı artırmak için önemli bir ipucu, GZIP Sıkıştırmayı etkinleştirmektir . GZIP, statik dosyaların sıkıştırılmasına yardımcı olarak daha hızlı yüklenmelerini sağlar. 

GZIP, HTML, CSS ve JavaScript dosyalarının boyutunu 150 bayt boyutunun ötesine taşımaya yardımcı olan bir yazılım uygulamasıdır.

Ancak, görüntüler için GZIP kullanmamanızı öneririz. Bunun yerine, görüntü kalitesini korumak için bunları Photoshop gibi diğer programlarda sıkıştırmak isteyebilirsiniz. Bir sonraki noktada bunun hakkında daha fazla bilgi edinin.

Görüntü Optimizasyonu

Resimlerinizi yeniden boyutlandırırsanız, yükleme hızına yetişmenize yardımcı olurlar. Boyut olarak olması gerekenden daha büyük görüntülere sahip olmak, hızı etkiler. Web için uygun olan resimlerin sıkıştırılması ve uygun formatta olması da tavsiye edilir. Genellikle PNG dosyaları 16 veya daha az renk içeren grafiklerde daha iyi çalışır ve JPEG fotoğraflar için idealdir. 

Simgeler ve düğmeler gibi web sitelerinizde sık kullandığınız resimler için biçimlendirme şablonlarına CSS sprite uygulayabilirsiniz. CSS sprite, tüm resimlerinizi birleştirir ve onları tek bir büyük resme dönüştürerek tek seferde yüklenmelerini sağlar. Daha sonra yalnızca sergilemek istediğiniz segmentleri gösterecektir. Tüm bu süreç, yükleme süresinden tasarruf sağlar ve kullanıcıların birkaç görüntüyü yüklemede zeka sürelerini önler.

JavaScript, CSS ve HTML’yi küçültün veya kısaltın

Gereksiz virgül, boşluk ve diğer karakterlerden kurtularak kodunuzu optimize edin ve sayfa hızında önemli bir artış elde edin. Ayrıca biçimlendirmeyi, kod yorumlarını ve kullanılmayan kodu kaldırabilirsiniz. UglifyJS ve CSSNano’dan da aynı şeyi yapma konusunda yardım alabilirsiniz.

Yönlendirmeleri azaltma

Yönlendirme, bir sayfanın bir kullanıcıyı başka bir sayfaya göndermesidir. Bu, kullanıcının HTTP istek-yanıt döngüsünü tamamlarken ek bekleme süresiyle karşılaşmasına yol açar. Yeniden yönlendirmeleri yalnızca gecikmeyi önlemek için teknik olarak gerekli olduğu yerlerde kullanmak isteyebilirsiniz.

Yönlendirme olan bir sayfaya bağlantı vermekten kaçının çünkü bu, kullanıcıyı sinirlendirecek birkaç yeniden yönlendirmeye yol açacaktır. Gereksiz yönlendirmelere yol açtıkları için kullanılmayan eklentileri de temizleyebilirsiniz. Sayfaların artık kullanılmamasına neden olan eski yönlendirmeleri tespit ederek sitenizi düzenli olarak taramak için bilinçli bir çaba sarf etmek en iyisidir. WordPress’te, yeni yönlendirme uyarıları ve 404 hataları almak için Yeniden Yönlendirme Eklentisini kullanabilirsiniz.

Oluşturmayı Engelleyen JavaScript’i Ortadan Kaldırma

Eklentilerinizin birkaç işlevini kolaylaştırmak için web sitenizde JavaScript koduna ihtiyacınız olabilir. Ancak Oluşturma Engelleme, JavaScript kodlarının web sitenizin görünümünü engellediği veya yavaşlattığı zamandır.

Nasıl tamir edersin? Bu yönergeleri izleyin.

  • CSS ve JavaScript’i yukarıda belirtildiği gibi küçültün. Devam edin ve önlenebilir kod yorumlarını ve boşlukları kaldırın.
  • Birkaç dosyasını bir araya getirerek CSS ve JavaScript birleştirmesi. 
  • Sayfadaki her şey hazır olana kadar JavaScript yüklemesini erteleyin. Bunu eşzamansız yükleme kullanarak yapabilirsiniz.

Tarayıcı Önbelleğe Almayı Etkinleştirme

Tarayıcıların önbelleğe alma özelliği, sitenize geri dönen ziyaretçiler için sitenizin daha hızlı yüklenmesine yardımcı olur. Görüntüler, stil sayfaları ve JavaScript dosyaları gibi bilgileri önbelleğe almak, bir kullanıcı siteyi tekrar ziyaret ettiğinde tarayıcının sayfayı yeniden yüklememesine yardımcı olur. 

Önbelleğinizin son kullanma tarihini belirlemek için YSlow kullanmak en iyisidir. YSlow, neden yavaş olduğunu öğrenmenize yardımcı olmak için sayfanızı inceleyen bir araçtır. Son kullanma tarihini öğrenerek, belirli bilgiler için önbelleğin son kullanma tarihini sıfırlayabilirsiniz. Sitenizin ana hatlarını sık sık değiştirmezseniz, önbelleği korumak için 12 ay idealdir. Tarayıcı önbelleği hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın .

Sunucu Yanıt Süresini İyileştirin

Sunucu yanıt süresini yöneten faktörler site trafiği, her sayfanın kullandığı kaynaklar, barındırma çözümü ve sunucunuzun ne tür yazılımlar kullandığıdır. Sunucu yanıt süresini artıracaksanız, gizli veritabanı sorguları, yeterli bellek eksikliği ve yönlendirmede gecikme gibi performans gecikmeleri aramak ve bunları düzeltmek isteyebilirsiniz. İdeal sunucu yanıt süresi 200 ms’nin altında olmalıdır.

İçerik Dağıtım / Dağıtım Ağını Kullanma

CDN’ler veya İçerik Dağıtım Ağları, içerik dağıtım yükünü dağıtmak veya tahsis etmek için kullandığınız sunucu ağlarıdır. Bu işlem, site kopyalarınızı çeşitli veri merkezlerinde saklayarak gerçekleşir. Bu, kullanıcıların sitenizi ziyaret etmek istediklerinde daha güvenilir ve daha hızlı erişime sahip olmalarını sağlar.

Web sitesi hızını artırmak için yardıma ihtiyacınız var mı?

WordPress web sitenize bir ton optimizasyon eklentisi yüklemeye başlamadan önce, web sitenizin kodunda değişiklik yapmanın hassas bir işlem olduğunu ve yanlış yaparsanız, web sitenizi daha da yavaşlatabileceğinizi veya belki de tamamen web sitesi! WordPress web sitenizi hızlandırmaya gelince, her zaman Adana’daki UCY Medya gibi profesyonel bir web tasarım ajansı ile konuşmalısınız . WordPress web tasarımında 4 yılı aşkın bir süredir ortak bir deneyime sahibiz ve web sitenizin yükleme hızını artırmak için en iyi ipuçlarını ve püf noktalarını biliyoruz.

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir